They say that progress illuminates the darkness. But there will always, always be darkness.
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

 

Deel | 
 

 Gebieden informatie

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Admin
Admin


PROFILEAantal berichten : 36
Crowns : 0
Registratiedatum : 13-11-16
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: Gebieden informatie   za dec 17, 2016 1:36 pmInformation
Omdat het forum zich afspeelt in drie verschillende gebieden, moet er uiteraard ook wat uitgelegd worden over alle gebieden.
De taal 'Common Speech' is de heersende taal in alle gebieden en is dan ook gewoon de taal waarin wij schrijven (Nederlands of als je dit wilt, Engels).

Skellige
Kingdom of Skellige Islands, ook wel bekend onder de naam Skellige, is een groep van eilanden welke een stukje van de kust bij Velen en Novigrad af ligt. Skellige maakt deel uit van de Northern Realms, maar hebben niet veel met de rest te maken. De hoofdstad van het archipelago is Kaer Trolde, de grootste stad van Skellige. In Kaer Trolde staat het kasteel van de koning.

Regeervormen in Skellige
Zoals ieder land is de hoogste rang in Skellige Konung (Skellige Dialect voor Koning) of Rhena (Skellige Dialect voor Koningin). De koning van Skellige wordt gekozen door het volk, in tegenstelling tot veel landen. De koning beslist samen met de Clans alles wat er in Skellige gebeurt, met wie Skellige een bondgenootschap wilt of juist met wie ze oorlog willen. De koning beslist niets alleen, maar zonder toestemming van de koning kunnen ook de Clans niets besluiten. Hieronder een lijst met alle clans en hun eiland:
  • An Craite - Noorden van Ard Skellig
  • Tuirseach - An Skellig
  • Brokvar - Spikeroog
  • Heymaey - Hindarsfjall
  • Dimun - Faroe
  • Drummond - Zuiden van Ard Skellig
  • Tordarroch - Undvik

Een andere hoge rang is de Jarl of Skellige, de leider van alle strijdkrachten in Skellige. De Jarl is niet alleen de leider van de strijdkrachten, maar ook de assistent van de koning en de raadgever. Alles wat de koning wilt doen wordt eerst besproken met de Jarl voor het aan de Clans wordt voorgelegd. Uiteraard is de Jarl niet de enige raadgever van de koning, een koning heeft meestal nog een compleet losstaande raadgever, die niets met de Clans te maken heeft. In het geval van de meeste koningen zijn dit Sorcerers, Druids of Sorceressen.
Zowel de koning als de Jarl komen uit een van de Clan families, waardoor de macht van het land toch altijd in de handen blijft van de Clans.
De huidige koningin van Skellige is Ragya an Craite.
De huidige Jarl of Skellige is er nog niet.

Officiële taal
In Skellige wordt vooral Skellige Dialect gesproken. Skellige Dialect is een van de nieuwere talen die gesproken wordt en het bestaat vooral uit een mix van Elder Speech en Common Speech. Vooral op de kleinere eilanden en onderin Ard Skellig wordt met Skellige Dialect gesproken, die ook nog eens per eiland qua accent flink kan verschillen. Over het algemeen wordt wel Common Speech aangeleerd. Bovenin Ard Skellig en dan vooral in de hoofdstad spreken de meesten wel altijd Common Speech, maar ook hun kunnen gewoon Skellige Dialect spreken.

Geloofsovertuigingen
Cult of Freya - Dit is het meest beoefende geloof in Skellige. Freya, de godin die in dit geloof wordt vereerd door de Skelligers, is de godin van vruchtbaarheid, schoonheid en liefde. In Hildarsfjall staat een van de grootste tempels voor Freya en ook een tuin voor de godin. De priesteressen van Freya leven dan ook in deze tempel of op zijn minst in de buurt van de tempel. Het geloof heeft geen priesters; enkel vrouwen mogen het werk van Freya doen.
De godin wordt gezien als de beschermer van de orakels, telepaten en helderzienden. Ook is de godin degene die ervoor zorgt dat hij die bid tot de godin wordt voorzien van een perfecte oogst of een geweldige jacht. Freya beschermt echter ook de anderen die bidden tot de godin en ze is dus een godin en beschermer voor iedereen.
Er is op het moment géén priesteress voor het geloof op het forum.
Druids of Skellige - In Skellige leeft een groot aantal Druids, welke door zowel andere geloofsovertuigingen als de inwoners van Skellige worden vereerd en gerespecteerd. De Druids die in Skellige wonen leven vaak in groepen van vijf tot tien in kleine dorpjes in de natuur. Het zijn over het algemeen mannen.
Druids werken vaak als Alchemists, Herbalists of Healers. Vaak gaan Skelligers naar de mannen voor hulp, zoals het helen van een wond of het vragen voor advies. Ook worden Druids vaak gevraagd voor hun mening, omdat ze vaak onpartijdig zijn.
Cult of Svalblod - Deze cult is verboden in Skellige. De Cult of Svalblod stond bekend om zijn gruwelijke en bloederige rituelen. Veel mensen zijn gestorven in de handen van deze geloofsovertuiging, wat dan ook de reden was om dit geloof te verbieden. 200 jaar terug werd hij verboden, maar langzaamaan begint het weer een wederopkomst te krijgen. De Cult of Svalblod is vooral aanbeden door Berserkers, welke ook hard vechten voor het geloof. Ook gevallen Druids, strijders die hun weg zijn kwijt geraakt of mannen die niet meer willen leven onder de regels van Skellige beginnen deze cult te vereren en ervoor te moorden. Er zijn vrijwel geen vrouwen in de cult. In Fornhala is de laatste tempel van Svalblod te vinden, de rest is ofwel kapot gemaakt of in brand gestoken. De leden van de Cult van Svalblod laten het vrijwel nooit merken dat ze horen bij de cult, wat ze enkel gevaarlijker maakt.

Velen
Velen, ook wel bekend als No man's land, was een gebied in Temeria, vlak onder Novigrad. Het was vroeger een vrij welvarende provincie, maar door de oorlog met Nilfgaard is Velen niet meer zoals het was. Door de oorlog is een groot deel van de dorpen in het gebied verlaten of in brand gestoken, waardoor er nog maar weinig dorpjes zijn. De meeste mensen uit Velen zijn naar Crow's perch gevlucht, waar de Baron zijn kans tweehonderd jaar terug greep om aan de macht te komen. Nog altijd heerst er iemand die zichzelf nog steeds de Baron of Velen noemt. Buiten Crow's Perch zijn er geen grote dorpen te vinden, enkel kleine dorpjes met maximaal twintig huisjes. Verder is er vooral bijna niets anders te vinden dan moeras, af en toe een granenveld, enkele grotten en kleine bossen. Wel is de Baron inmiddels bezig met de wederopbouw van Velen, al lijkt dat door het grote aantal monsters niet echt te lukken.

Regeervormen
De enige echte persoon die regeert in Velen is de Baron. De Baron beschermt de mensen, krijgt geld van de mensen en beslist over het gebied. Hij heeft enkele groepen soldaten in Velen rond lopen die ervoor zorgen dat er gebeurt wat hij wilt. De Baron regeert met een harde hand, criminelen die gemoord hebben moeten ofwel gelijk aan de boom hangen of levenslang in een kelder leven. Kleinere misdaden worden iets minder heftig bestraft, maar nog steeds heftiger dan in de meeste landen.
De huidige Baron is Kaiden.

Geloofsovertuigingen
Cult of Melitele - Melitele is een godin die erg veel lijkt op Freya voor de Skelligers. Ze is de beschermster van liefde, moederschap, vruchtbaarheid, vrede, huwelijk en de natuur. Ze wordt vooral aanbeden door vrouwen en mensen die veel met de natuur te maken hebben, zoals boeren, jagers en dierhouders. Maar ook andere mensen, zoals soldaten, bidden tot Melitele.
Net zoals bij de Cult of Freya zijn er enkel vrouwelijke priesters. Ze worden opgeleid tot genezers en beschikken veel kennis, waar ze veel mensen mee helpen. De Cult of Melitele gaat goed om met de leden van de Cult of Freya en Druids.
Door heel Velen kan je kleine altaren vinden voor Melitele. Tempels zijn er echter niet meer. Wel reizen veel van de priesteressen naar Velen om de mensen te helpen.
Eternal Fire - Hoewel in Velen niet veel mensen tot nu toe geloven in de Eternal Fire zijn er toch enkele priesters onderweg om mensen over te halen te gaan geloven in de Eternal Fire. Er zijn geen tempels of altaren voor de geloofsovertuiging, omdat veel mensen er niets van moeten weten. Lees meer over de Eternal Fire bij het 'geloofsovertuigingen' informatie bij Novigrad & Gustfields.

Novigrad & Gustfields
Novigrad & Gustfields zijn in dit forum samengevoegd. Het zijn gebieden ten noorden van Velen. Qua omgeving lijkt het vrij veel op elkaar. In zowel de Gustfields als voor Novigrad is een groot deel weiland en boerderijen, met kleine dorpjes er tussen in. Af en toe kom je een loofbosje tegen, waar je in tien minuten weer uit bent. Je vindt nog steeds wel hier en daar wat moerassige gebieden, vooral aan de grens tussen Velen en Gustfields. Achter Novigrad heb je echter dichtere bossen, zonder dorpjes erin. Er zijn veel gevaarlijke wezens hier, van beren tot Leshens en er zijn verschrikkelijk veel grotten.

Regeervormen
De Gustfields staan onder leiding van de huidige koning van Redania. De koning regeert met een harde hand en is tegen alle non-humans, witchers, monsters en mages. Hij heeft een sterk leger en hij is op het moment aan het plannen Velen terug te winnen. Sinds de oorlog enkele honderden jaren terug had niemand meer een poging gedaan om het gebied terug te winnen, maar de huidige koning is dit zeker van plan.
Novigrad is een free city, dus staat niet onder leiding van de Redanian koning. De stad staat onder leiding van de Temple Guard, de Temple Fleet en de Secret service, welke nauw met elkaar samen werken. Evenals de koning van de Gustfields zijn de Temple Guard, de Temple Fleet en de Secret Service tegen Mages en Non-Humans en deze jagen ze dan ook.

Geloofsovertuigingen
Eternal Flame - De overheersende geloofsovertuiging is de Eternal Flame. Achterin de stad Novigrad staat een gigantische tempel van de Eternal Flame, groter dan de meeste tempels in heel de Northern Realms. Overal in de Gustfields wandelen priesters rond van de Eternal Flame en langzaamaan beginnen ze ook in Velen. De Eternal Flame houdt een eeuwig brandend vuur in, welke het teken is voor licht wat sterker is dan de duisternis; een brandend vuur wat zorgt voor kracht, overleving en vooruitgang.
De Eternal Flame wordt tot nu toe vooral aanbeden door het grote aantal mensen in de Free city of Novigrad. Ook in Oxenfurt zijn er al een hoop aanhangers van de Eternal Flame. Het geloof heeft zijn eigen militaire krachten: de Witch hunters, mannen die jagen op alles wat Non-Human, Mage, Monster of Witcher is, de Temple Guard en de Temple Fleet, de soldaten die Oxenfurt en Novigrad beschermen en de Order of the Flaming Rose, een groep soldaten die vechent voor het geloof.Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://prelude.forumactie.com
 
Gebieden informatie
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prelude to War :: General :: Glossary :: Informations-
Ga naar: